Warning: getimagesize(): Filename cannot be empty in /biz/1/pirfefi/html/wp-content/plugins/wp-open-graph/output.class.php on line 306
  • Sinun festivaalisi Pirkanmaalla

Vuosi 2017 oli Pirkanmaan festivaaleille sananvapauden juhlavuosi

150 150 Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry

Pirkanmaan festivaalit juhlivat Suomen itsenäisyyttä nostamalla sananvapauden kysymykset festivaaliohjelmistojensa ytimeen. Pirfest-verkoston 27 jäsenfestivaalia toteuttivat vuoden aikana kukin oman näköisensä sananvapauden tarinan. Tarinoita nähtiin ja kuultiin kaikissa taidemuodoissa jääveistoksista tanssi-improvisaatioon ja kuoroteoksista katumaalauksiin. Tapahtumat ajoittuivat koko juhlavuodelle helmikuusta joulukuuhun. Nuorten tamperelaistoimittajien perustama paikallismedia Reunamedia taltioi festivaalien tarinat videoiksi, jotka ovat nähtävissä Pirfestin Youtube-kanavalla. Koostevideo kaikista tarinoista julkistetaan 27.12. 

Videoissa pääsivät ääneen hyvin monenlaiset ihmiset: tapahtumakävijät, esiintyvät taiteilijat ja festivaalien taustavoimat. Yhteistä videoille oli sananvapauden merkityksen pohtiminen ja sen esiintuominen taiteen kautta. Projekti osoitti, että Suomessa sananvapaus toteutuu vahvasti, mutta ei aukottomasti. Videoista käy ilmi, että sanan- ja ilmaisunvapaus on taiteen tekijöille korvaamatonta.
Sananvapauden tarina rahoitettiin Valtioneuvoston kanslian tuella ja festivaalien omalla rahoituksella ja se oli osa Suomi 100 –juhlavuoden ohjelmaa.

 

Pirkanmaan festivaalien henkilökunta kiittää jäseniään ja yhteistyökumppaneitaan kuluneesta vuodesta ja toivottaa oikein hyvää joulua!

Sananvapauden tarinassa mukana olleet festivaalit:
Valoa festival
Tampereen elokuvajuhlat
Tanssivirtaa Tampereella
Tampere Guitar Festival
Tampereen Sävel
Mäntän Kuvataideviikot
Valtteri Festival
Tampereen Flamencoviikko
Vanhan kirjallisuuden päivät
Sääksmäki Soi!
Oriveden Suvi – Taidekeskus Leporanta
Tammerkosken sillalla
Fest Afrika
Sata Häme Soi
Tammerfest
Sastamala Gregoriana
Työväen Musiikkitapahtuma.
Pentinkulman päivät
Tapsan Tahdit
Tampereen Teatterikesä
Chilifest Finland
Blockfest
Maailmantango
Pispalan Sottiisin Tanssimania
Tampere Jazz Happening
Urjala Soikoon!
Annikin Runofestivaali

X