• Sinun festivaalisi Pirkanmaalla

Kaksi tanssijaa heittää lassonaruja ilmaan. Toinen lasso on keltainen ja toinen punainen. Tanssijoilla on valkoiset balettipuvut ja ympäristö on luminen Lapin erämaa.

Tanssielokuva näkyväksi Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaalilla

1024 578 Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry

Tanssivirtaa Tampereella –nykytanssifestivaali haluaa osaltaan olla edistämässä tanssielokuvien heikkoa asemaa Suomessa. Tarkoituksena on lisätä tanssielokuvien näkyvyyttä pitämällä tanssielokuvat festivaalin ohjelmistossa myös tulevaisuudessa. Tanssivirtaa-festivaalin kotimaisten tanssielokuvien näytös esittää kymmenen lyhytelokuvaa vuosilta 2015-2020. Elokuvissa yhteistä on kulkemisen ja matkaamisen teemat.

Lauantaina Arthouse Cinema Niagarassa nähtävän tanssiaiheisen lyhytelokuvien näytöksen on kuratoinut elokuvantekijä ja tanssielokuvan asiantuntija Kati Kallio. 2008 alkaen hänen taiteellinen työskentelynsä on keskittynyt tanssielokuvaan ja hänen lyhytelokuviaan on esitetty useilla kansainvälisillä festivaaleilla ja televisiossa. Suomalaisen tanssielokuvan edistäjänä ja pioneerina Kati Kallio on työskennellyt kotimaisen tanssielokuvan aseman parantamiseksi Loikka Kontakti ry:ssä, missä hän vastasi tanssielokuvan yleisötyöstä vuoteen 2014 kehittäen muun muassa työpajakonsepteja lasten ja nuorten parissa tehtävään kasvatustyöhön. Kallio toimi Loikka Festivaalin taiteellisena johtajana vuosina 2015-18.

Lokakuulle siirtynyt festivaali järjestetään rajatulla katsojamäärällä sekä OKM:n ja THL:n turvallisuusohjeet huomioiden. Pyydämme kaikkia festivaalin kävijöitä tutustumaan festivaalin turvallisuusohjeisiin ennen esityksiin saapumista. Tanssivirtaa-festivaali järjestetään 20.-25.10.2020. Ohjelmisto ja festivaalin turvallisuusohjeet löytyvät  verkkosivuilta: www.tanssivirtaa.net.

Tästä voit lukea Tanssivirtaa Tampereella -festivaalin ohjelmistotiedotteen

Lisätietoja:
Tanssiteatteri MD
Tuotantosihteeri
Pauliina Leppinen
Puh.: 0505513525

Verkkosivut: www.tanssivirtaa.net

Kuva: Marja Helander, Maan sisällä linnut (2018)

X