• Sinun festivaalisi Pirkanmaalla

Vanhan Kirjallisuuden päivät

26.–27.06.2020 Sastamala

Valtakunnallinen ja pääsymaksuton Vanhan kirjallisuuden päivät järjestetään juhannuksen jälkeisenä viikonloppuna Sylvään koululla, Sastamalassa. Antikvaariset kirjakauppiaat ja heidän tarjontansa muodostavat tapahtuman kivijalan. Lisäksi festivaalilla on yli 50 uuden kirjan myyjää, kirjailijayhdistystä ja muita kirja-alan toimijoita.

Kesän 2019 teemana on Oikeus ja kohtuus. Tapahtumassa esiintyvät mm. näyttelijä Markus Järvenpää, oikeushammaslääkäri Helena Ranta, kirjailija Sinikka Nopola, tasavallan presidentti Tarja Halonen, historioitsija Mirkka Lappalainen, Vihreiden Ville Niinistö sekä kirjailijat Anni Kytömäki, Antti Salminen ja Johanna Sinisalo. Lauantain lastenpäivässä mukana ovat Nukketeatteri Sampo sekä Tatu ja Patu.

Sastamala on Suomen kirjapääkaupunki, joten tapahtuman aikana kannattaa vierailla myös kirjakorttelissa, missä sijaitsevat muun muassa Suomen ainoa kirjan museo, Pukstaavi, sekä lapsiperheille suunnattu Herra Hakkaraisen talo. Sastamalasta löytyy myös taidemaalari Akseli Gallen-Kallelan lapsuudenkoti Kulttuuritalo Jaatsi.

vanhankirjallisuudenpaivat.com

fb_icon 

Kuva: Olli-Pekka Latvala

X