• Sinun festivaalisi Pirkanmaalla

Backlight-valokuvatapahtuma

Syksy 2020 Tampere

backlight

Valokuvan ja tieteen
todellisuudet kohtaavat
Backlight2020:ssa

Backlight2020:n valokuvafestivaalin pääteema on Related Realities – Todellisuudet kohtaavat. Taiteen ja tieteen todellisuuskäsitykset, uskomukset ja niiden pimeät puolet kohtaavat valokuvanäyttelyissä ja uusia teknologioita hyödyntävissä installaatioissa.

Valokuvakeskus Nykyajan joka kolmas vuosi järjestämä Backlight-triennaali on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ja vanhimmista kansainvälisistä valokuvafestivaaleista. Tapahtuma valtaa syksyllä 2020 useat tamperelaiset taidemuseot ja galleriat. Tällä kertaa festivaalin installaatiot levittäytyvät myös kaupungin julkisiin tiloihin.

Backlight2020:n festivaalijohtaja, visuaalisen viestinnän dosentti Hannu Vanhanen vastaa mediataiteilija Ami Hyvärisen, taidekuraattori Sirpa Joenniemen ja valokuvaaja-tutkija Maija Tammen kanssa triennaalin suunnittelusta. Backlightiin haetaan valokuvaajia esittelemään taide- ja dokumenttivalokuvanäyttelyiden lisäksi tietokoneavusteisia, virtuaaliteknologioihin ja ääni- sekä tilasuunnitteluun perustuvia installaatioita, jotka tieteen ja taiteen tekijät toteuttavat yhdessä.

backlight.fi

fb_icon twitter_icon

Kuva: Pekka Latvala

X