Backlight-valokuvatapahtuma

Kiertonäyttely touko-marraskuu 2021

Backlight on tamperelaisen Valokuvakeskus Nykyajan vuodesta 1987 järjestämä valokuvatapahtuma ja yksi Pohjois-Euroopan suurimmista ja vanhimmista kansainvälisistä valokuvafestivaaleista. Tapahtumaa on perinteisesti järjestetty joka kolmas vuosi, ja se esittelee vaihtuvin teemoin merkittävää ja ajankohtaista nykyvalokuvaa. Vuonna 2020 tapahtuma toteutui koronapandemian vuoksi erityisjärjestelyin, ja vuonna 2021 toteutetaan kiertonäyttely touko-marraskuussa. 

Valokuvakeskus Nykyajan, Tampereen taidemuseon ja Majaoja-säätiön yhteistyössä tuottama kiertonäyttely avaa katsojille valikoiman tamperelaisen Backlight2020-valokuvafestivaalin taiteilijoiden tulkintoihin maailmasta, jossa vain mielikuvitus on rajana. Osa teoksista on tehty maapallon avaruuskeskuksissa, erämaissa, merellä ja veden alla. Kiertonäyttelyn ovat kuratoineet Backlightin festivaalijohtaja Hannu Vanhanen ja museoamanuenssi Johanna Kangas Tampereen taidemuseosta.

Backlight2021 kiertonäyttelyn taiteilijat ovat John Angerson (Englanti), Caroline Corbasson (Ranska), Michel Le Belhomme (Ranska), Sami Lukkarinen and Roope Mokka (Suomi), Michael Najjar (Saksa), Bianca Salvo (Italia), Aki-Pekka & Astrid Sinikoski (Suomi), Daniel Stier (Saksa), Sameer Tawde (Intia), NASA/ESA/Edwin E. Aldrin (USA, Eurooppa).

www.backlight.fi

fb_icon    twitter_icon

Kuva 1 (artikkelikuva): Petri Anttonen: Diving, 2017, 95 x 125 cm, 2017, sarjasta Momentum
Kuva 2 (pääkuva): Chirag Jindal: no1 Shackleton Road, 2018, sarjasta Into The Underworld / Nga Mahi Rarowhenua (Related Realities)

X