Naislaulaja laulaa mikrofoniin

Eläköön Folk! striimataan Tampereelta 20.2.2021

1024 680 Pirkanmaan festivaalit – Tampere Region Festivals

Eläköön Folk! -tapahtuma antaa äänen ja tilan kansanmuusikoille ja kansantanssijoille, jotka katsovat kohti valoisampaa vuotta 2021. Tampere-talolta nähdään tammikuulta siirretyn Folklandia-risteilyn parhaita paloja ja nostetaan malja 140-vuotiaalle Nuorisoseuroille.

Tapahtuman ohjelma

Eläköön Folk! -gaalassa palkitaan alan ansioituneita toimijoita: Vuoden Wäinö, Vuoden tanssiteko, Vuoden 2020 kansanmusiikkilevy, Vuoden Nuori Pelimanni, Kaustisen Vuoden yhtye, Kultakantele ja Nuorisoseurojen Vuoden ohjaajat.

Kansanmusiikin ja Kansantanssin Edistämiskeskuksen FolkForum -seminaarissa avataan näkökulmia vuoden 2021 ”Pohjoisilla poluilla – På nordliga stigar – Treading northern trails” -teemaan. Kansanmusiikin ja kansantanssin eturivin artisteista Eläköön Folk! -gaalassa esiintyvät Maria Kalaniemi & Eero Grundström duo, joka vie kuulijansa musiikilliselle tanssimatkalle suomalaiseen mielenmaisemaan sekä Progmatics -yhtye, jonka musiikin toinen jalka on tiukasti Jukolan pellossa ja toinen kiitää nykypäivän soundi- ja rytmimaailmoissa. Yhtyeessä soittavat Jouko Kyhälä, Janne Lappalainen, Markku Lepistö ja Perttu Paappanen. Gaalassa on tietysti mukana myös Pispalan Sottiisin Vuoden 2020 kansantanssiyhtye Kimurantti, joka tarjoilee vauhdikasta mestaritason meininkiä Lappeenrannasta.

Eläköön Folk! tapahtuman järjestävät Suomen Nuorisoseurat, Tampereen kaupunki, KEK ja Folklandian taustajärjestäjät yhdessä Tampere-talon ja paikallisten toimijoiden kanssa. Käytännön järjestelyistä vastaa Nuorisoseurojen Pispalan Sottiisin tapahtumatoimisto Tampereella.

Koronatilanteen vuoksi tapahtuma järjestetään striimattuna. Sitä voi seurata kotisohvilta verkossa.

Artikkelikuva: Erkki Wrangén, Folklandia-risteilyt 2019

Kuvassa Anastasia Postnikova / Iva Nova (RUS)

X