• Sinun festivaalisi Pirkanmaalla

Lähiartisti

Nimittämällä lähiartistin Pirkanmaan festivaalit – Pirfest ry haluaa tuoda esiin tuoretta pirkanmaalaista taidetta ja kulttuuria ja vahvistaa alueen kulttuuri-identiteettiä. Lähiartistiksi valitaan tuore, ajankohtainen ja vetovoimainen taiteilija, joka saa nimityksensä kautta tukea uralleen ja samalla tekee Pirkanmaan festivaaliverkostoa tunnetuksi. Lähiartisti valitaan vuosittain Pirfest-verkoston edustamilta taiteenaloilta.

Lähiartisti on mukana kehittämässä Pirfestin toimintaa tuomalla tiimiin taiteilijan näkökulman. Taiteilija on rakentamassa Pirfestin kumppanuusverkostoa ja tukee Pirfestin viestintää toimimalla Pirfestin kasvona ja esiintymällä verkoston tapahtumissa.

Artisti ideoi ja kehittää yhdessä Pirfest-tiimin kanssa sellaisia taiteelliseen toimintaan perustuvia projekteja, jotka vahvistavat toimijoiden yhteistyötä Pirkanmaalla, erityisesti Pirfestin jäsenfestivaalien kymmenessä sijaintikunnassa sekä tuovat taidetta alueille, kohderyhmille ja paikkoihin, joissa taiteen saatavuus on puutteellista.